Geocaching

Eva uit het boek Villa Winter doet aan geocachen. De geocaches die beschreven staan in het boek zijn ook allemaal op Fuerteventura te vinden. Ook bij Villa Winter zijn geocaches verstopt.

Maar wat is dat nu eigenlijk, geocaching? Als je het boek hebt gelezen weet je dat Eva met een GPS op zoek gaat naar verstopte containers. Deze kunnen variƫren in grootte, van heel klein tot behoorlijk groot en zijn wereldwijd verstopt door en voor geocachers. Zo kom je op de meest bijzondere plaatsen en vaak leer je ook nog wat over de omgeving.

Maar het leukste is natuurlijk het gevoel als je zo’n doosje na kort of lang zoeken hebt gevonden. Dan teken je met voldoening de logrol met je cachersnaam en geef je online aan dat je er weer eentje hebt gevonden!

Natuurlijk altijd netjes terugplaatsen voor de volgende cacher. Al dan niet met een trackable erbij die de volgende cacher dan weer mee kan nemen naar een andere cache.

In het boek heeft Eva de normale caches gevonden, dat wil zeggen die liggen op de plek die de GPS aangeeft. Ook op de Canarische Eilanden zijn er andere soorten zoals multi’s en mystery’s te vinden. Niet zoveel als in Nederland, maar je kunt er wel enkele vakantiedagen mee vullen, zeker als je er een berg of vulkaan voor moet bedwingen.

Kijk voor meer informatie op bijvoorbeeld www.geocaching.com