Leerlingen

Fietsen

Te slim voor de brugklas!’, denken die slimme basisschoolleerlingen. Je kent ze wel: die leerlingen die het meeste van wat de juf of meester in de lessen in groep 7 en 8 vertelt eigenlijk allang wisten. Of die op dinsdag (ochtend!) al met de hele weektaak klaar zijn, die voor hun lol dikke boeken lezen, een blaadje maar één keer over hoeven te kijken en dan toch nog altijd het hoogste cijfer van de klas halen. Met gemak.

Je kent er vast ook wel zo één? Misschien bén je er wel zo één? Misschien denk jij stiekem ook wel eens dat je te slim voor de brugklas bent? Dan is het boek Te slim voor de brugklas net iets voor jou.

Misschien zit je al in de brugklas of de tweede klas van de middelbare school en heb je Te slim voor de brugklas gewoon nog niet kunnen lezen. Maar nu kan dat wel: beter laat dan nooit. Als ervaringsexpert zul je waarschijnlijk wel wat dingen tegenkomen die je zelf in de brugklas ook zo dacht of deed. Je zult zien dat anderen dat allemaal ook deden, waarom je dat beter niet meer kunt doen én wat je dan beter wél kunt doen. En HOE! Je zult leren plannen en reflecteren en je zult vast zien dat die vaardigheden je niet méér tijd zullen kosten maar je zelfs meer tijd zullen opleveren. Tijd waarin je leuke, zelf gekozen dingen kunt doen. En wie wil dat nu niet? Ook dan is Te slim voor de brugklas het boek voor jou.

Slim zijn kan namelijk heel leuk, maar soms ook wel gevaarlijk zijn. Op school heb je als slimmerik soms gewoon pech. Slim zijn is op de middelbare school niet altijd genoeg, zoals dat op de basisschool vaak nog wel was. Slim zijn betekent namelijk niet altijd meer dat je verder niet veel meer hoeft te doen. Het wil zelfs niet zeggen dat je weet wát je dan moet doen om het te redden in de brugklas en daarna.

Als je nu nog steeds aan het lezen bent is dat een goed teken: dat wil waarschijnlijk zeggen dat je slim genoeg bent om te willen weten wat je dan precies kunt doen om niet TE slim voor de brugklas te zijn, maar precies slim genoeg. Gefeliciteerd! Te slim voor de brugklas is een boek voor jou.